torstai 13. marraskuuta 2014

Vierailu Pukstaavissa




Vierailimme viimeviikon taide- ja kulttuurikurssilla Kirjamuseo PukstaavisssaPukstaavi on Suomen kirjainstituution säätiön valtakunnallinen museo, joka on erikoistunut suomalaiseen kirjaan ja siihen liittyvään kulttuurihistoriaan. Museossa käsitellään kirjaan liittyviä asioita teemoittain, esimerkiksi kirjan tekoprosessia, lastenkirjallisuutta, sarjakuvaa, ihmistä kirjan käyttäjänä jne. Mielestäni se oli todella kiva juttu, että joka huoneessa oli erilainen teema ja sisustus.

Yllä olevassa kuvasssa on eri kirja materiaaleja, kirjan alkuajoista tähän päivään saakka.



  Museossa oli myös osio missä esiteltiin eri aikakausien kirjahistoriaa, mutta siellä oli myös sisustuksiin liittyviä eri tyylikausien huonekaluja. Saimme mennä istumaan tuoleille ja opas kertoi sen jälkeen meille meidän paikkoihimme liittyvät tarinat.

Itse minä olin kuulemma insinöörin rouva joka luki salassa kaunokirjallisuutta. Kirjahyllyssäni oli myös paljon kirjoja joita en koskaan lukenut, mutta siihen aikaan kirjat olivat niin harvinaisia, että olihan niitä nyt hieno esitellä vieraille.

Kirjaimia joilla painettii teksit ennen kirjoihin.

Koska opiskelen sisustus-alaa niin katselin hyvin paljon jokaisen huoneen, teemaan sopivaa sisustusta. Minun oli siis pakkko testata jokainen, tuolihuoneen tuoli. Viereisessä kuvassa oleva rinkulakin on siis tuoli. Kovasta ulkonäöstää huolimatta siinä oli todella mukava istua ja se oli todella hauska.



Alla olevassa kuvassa kohtaus entisajan kirjastosta. Tässä saattoi läprätä vanhoja kirjastokortteja ja vaikkapa leikkiä kirjastoa ja kyllä tuli tuosta kirjasto-täti nukesta selllainen tunne, että vaikka se ei oikea kirjasto ollutkaan niin että pitää olla hiljaa.










Museokierroksen jälkeen kävimme museon kahvilassa juomassa mehut ja kahvit. Meille oli tarjolla myös kakkua, en tiedä mitä kakkua se oli, mutta sen tiedän että se oli todella hyvää. 

Suosittelen kyllä kaikille Pukstaavissa käyntiä, ainakin kerran elämässä. Se oli opettavainen ja hauska vierailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti