perjantai 14. marraskuuta 2014

Vierailu Jaatsissa taidenäyttelyssä

Tämän viikon taide- ja kulttuurikurssilla kävimme Jaatsissa katsomassa taidenäyttelyä. Ennen taidenättelyä kävimme kulttuurikävelyllä Jaatsin rannassa ottamassa kuvia ja opettajamme kertoi meille sen ympäristöstä ja historiasta. Hyytävän kävelyn jälkeen kävimme Jaatsin kahvilassa lämmittelemässä ja juomassa kaakaot tai kahvit.



 Kymmeneltä saavuimme Jaatsiin ja meidän onneksemme itse taiteilija oli paikalla kertomassa meille teoksistaan.

Niin kuin kuvissa näkyy niin yksi kyseinen kukka toistuu useassa maalauksessa. Taiteilija itse kertoi meille, että hän näkee usein unissaan näitä kukkia kelluvan veden päällä kirkkaassa auringonpaisteessa ja sen takia aihe toistuu tauluissa.

Viereissä kuvassa on minun suosikki teokseni koko näyttelyssä. Minä pidän maalauksen hempeistä väreistä ja se oli myös melkein ainoa maalaus missä oli ripaus hempeää vaaleanpunaista.




                                                         
                                                        Sivuhuoneessa oli myös aito Akseli Gallen-Kallelan maalaus

Yksi huone oli niin sanottu "Enkelihuone". Huoneessa oli lukuisia erilaisia enkelitauluja. Taitelija kertoi meille myös niistä, että hän menee aina joskus vain valkoiseen huoneeseen ja antaa vain enkelten puhua hänelle ja ei kontrolli sitä itse miten hänen kätensä liikkuu tai millainen enkelistä tulee. Jokaisella enkelillä oli oma tarinansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti